SESSIÓ DE PSICOMOTRICITAT

 Estimades famílies,

A la classe del super herois i heroïnes s'han començat les nostres Sessions de Psicomotricitat.

Els infants estaven molt entusiasmats i amb moltes ganes.


Les sessions es realitzaran tots els dimarts, desdoblant el grup en dos torns per tal de donar resposta més individualitzada a les seves inquietuds i jocs a desenvolupar. 

Recordeu que, en la mesura de les vostres possibilitats, aquest dia els infants hauran de venir amb roba còmode i calçat adequat, preferiblement amb sabates amb velcro per tal d'afavorir la autonomia personal.


Les nostres sessions seran d’una durada aproximada de 45 minuts. Dins aquest temps, distribuirem la sessió en diferent rituals per dur a terme una metodologia basada en el moviment sensoriomotriu, manipulació i exaltació del jo mitjançant la teoria de Bernard Aucouturier: a partir del plaer sensoriomotriu afavorir la unitat corporal de l’infant, el procés de simbolització i el d'accés a la representació. Volen afavorir les expressions de totes les capacitats motrius,afectives, cognitives i de relació del nin/a.


Els rituals que durem a terme seran:

  • Ritual d’Entrada: és el moment d'acollida dels infants. Aquí ells tenen un temps de saludar-se, planificar el joc afavorint la comunicació amb la mestra i els companys i es verbalitzen les normes del nou espai.



  • Rituals Sensoriomotriu: en un ambient de seguretat, l’infant dura a terme el seu joc: saltar, rodar,...experimentant diferents sensacions cinestèsiques portant consciència del control del seu propi cos i del seu moviment.














  • Ritual de Representació:  se li donarà a l’infant la possibilitat de passar del moviment i la seva vivència emocional a la representació cognitiva. Es realitzaran a través de la manipulació, experimentació i el paper.

  • Ritual de Sortida: al finalitzar la sessió,es realitzarà una conversa conjunta per tal que l’infant verbalitzi les seves vivències durant la sessió. L’infant es prepara per passar a un altre espai i amb un altre mestra.


Els objectius que vull aconseguir en aquestes sessions seran:

    * ajudar als infants al seu desenvolupament de les funcions simbòliques.

  * afavorir el desenvolupament dels processos de seguretat i descentració per arribar al plaer de pensar, tot a partir del plaer del moviment i el joc.

   * ajudar a l’infant a viure més armonicament el seu itinerari maduratiu.


Al llarg de les propores sessions us aniré mostrant el joc viscut i les vivències a cadascuna de les sessions.

Una forta abraçada,

Olga,😊


Comentaris